Alle blogs

Elke maand publiceren we een blog met tips & tricks, actuele gebeurtenissen in de markt of andere nieuwswaardige berichten.

Automatische incasso – handig voor debiteurenbeheer

Moet jij in de zomer vaak langer op de betalingen wachten omdat ze bij de klant met vakantie zijn? Dan kan een automatische incasso een optie zijn, als jouw dienstverlening dat toelaat natuurlijk. Meer over automatisch incasseren en andere opties om jouw factuur ook in de zomerperiode op tijd betaald te krijgen, lees je in ons nieuwste blog.

Faillissementen stijgen – maatregelen tegen toenemend debiteurenrisico

De meest recente cijfers laten zien dat het aantal faillissementen ook in 2024 nog heel hoog zal zijn. Ook al gaat het goed met jouw bedrijf, dat hoeft niet zo te zijn voor jouw debiteuren. En wat gebeurt er als zij failliet gaan? De kans is groot dat je dan vrijwel niets betaald krijgt. Daarom is een goed debiteurenbeheer belangrijk, omdat je daarmee het risico op debiteuren kunt beperken. Hoe je dat doet, lees je in ons nieuwste blog:

Een wanbetaler aansporen, dit zijn twee opties

Niemand zit te wachten op een wanbetaler en het beslag laten leggen of een faillissement aanvragen is dan een optie. Maar, het zijn wel hele zware drukmiddelen. Beter kun je het voorkomen. Lukt dat toch niet, dan vertellen wij jou wat hierin mogelijk is.

De verjaringstermijn van een factuur, hoe zit dat?

Als jouw klant je factuur niet betaalt, en jij doet niets, dan verjaart de factuur. Oftewel: jouw klant heeft dan geen betalingsverplichting meer. Wat je moet doen om dat te voorkomen, dat leggen wij je uit in dit nieuwste blog.

Als je klant het niet eens is met de factuur

Een klant betaalt de factuur niet omdat hij vindt dat dat niet nodig is, bijvoorbeeld omdat hij stelt dat jij jouw afspraken niet bent nagekomen. Je hebt dan te maken met een betwiste vordering. Hoe je daarmee omgaat, en hoe je vooraf jouw positie zo sterk mogelijk maakt voor het geval je in zo’n situatie komt, dat lees je in ons nieuwste blog.

AI en debiteurenbeheer: ondersteuning van persoonlijke aanpak

AI lijkt het antwoord op alles te zijn, ook in het debiteurenbeheer. Maar, artificial intelligence kent wel risico’s en uitdagingen. Wil je het wel gebruiken, zorg dan dat je weet waar je op moet letten en combineer het met een persoonlijke aanpak. Want (spoiler!) AI kan nog zo slim zijn, het vervangt niet jouw onderbuikgevoel bij jouw eigen klanten.

Tips voor goed debiteurenbeheer in 2024

Is een van jouw goede voornemens om van 2024 een financieel goed jaar te maken voor jouw bedrijf? Dan helpt het als het debiteurenbeheer op orde is. Nu dit proces goed checken en aanpassen waar mogelijk, helpt je de rest van het jaar. Wij geven je daarvoor 6 praktische tips.

Eindejaars-debiteurenbeheer: tips voor ondernemers

Het einde van het jaar is in zicht, hét moment om de puntjes op de i te zetten. Wij helpen je daarbij, met handige tips voor jouw ‘eindejaars-debiteurenbeheer’. En we vertellen je meteen hoe we dit jaar 550 kinderen en gezinnen in armoede uit de Zaanstreek met onze Stichting Kinderwensen hebben geholpen aan een mooie dag of fijne Sinterklaascadeautjes.

Begrippenlijst debiteurenbeheer

Wil je weten wat een typische term uit het debiteurenbeheer betekent? Vanaf nu vind je het allemaal handig terug op onze site. Een overzichtelijke lijst met alle termen, van aanmaning tot de WIK-wet.

Van belastingschuld naar WHOA

Nu De Belastingdienst heel actief alle ondernemers benadert om hun belastingschuld uit coronatijd terug te betalen, starten veel ondernemers een WHOA-procedure op om een faillissement te voorkomen. Jij kan dan, als crediteur, een voorstel krijgen voor een schuldenakkoord. Dat klinkt misschien goed, maar is het dat ook voor jouw bedrijf? In dit blog leggen we uit wat zo’n WHOA-voorstel is en waar jij op moet letten als je zo’n voorstel aangeboden krijgt.

Dubieuze debiteuren? Schoon je administratie op!

Begin nu al je administratie op te schonen voor de eindejaarsafsluiting, dan is het straks op tijd geregeld. Let daarbij onder andere op je dubieuze debiteuren en vraag de btw terug van oninbare facturen. Dubieuze debiteuren herkennen, de btw ervan terugvragen en meer, je leest het in ons nieuwste blog

Debiteuren op vakantie?

Als je debiteuren met vakantie gaan, kunnen facturen blijven liggen. Wat jij daaraan kunt doen of hoe jij je erop kunt voorbereiden, lees je in ons nieuwste blog.

Cashflowproblemen, zo beheers je de risico’s

We zien steeds vaker dat bedrijven problemen hebben met de cashflow. Hierdoor nemen de risico’s voor andere bedrijven toe. Gelukkig kun je wel de risico’s beperken, met onder andere goed debiteurenbeheer en door je afspraken nog eens onder de loep te nemen. Wij geven je daarvoor praktische tips in ons dit blog.

Je debiteur betaalt niet, wat nu?

Ondanks alles kan het gebeuren dat jouw klant toch niet betaalt. Wat dan? In ons nieuwste blog zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, met duidelijke voorbeelden. Ontdek wat je kunt met pandrecht, verrekening, eigendomsvoorbehoud en meer.

Inflatie beïnvloedt ook jouw debiteuren(beheer)

Heel waarschijnlijk merken ook jouw debiteuren de gevolgen van de inflatie. En dat kan consequenties hebben voor jouw bedrijf. Reden genoeg dus om het debiteurenbeheer weer even op te frissen en aan te passen op deze tijd. Hoe? Wij geven je een paar tips in dit blog.

Bedrijven stoppen om faillissement te voorkomen

Bedrijven stoppen om faillissement te voorkomen. Wat als dat jouw debiteur is? Wat doe je? En hoe beperk je vooraf het risico? Wij geven advies.

Van Zon vanuit Zaandam

Ook vanuit Zaandam zet Van Zon Business zich in voor goede doelen, met nu de Stichting Kinderwensen. Heb jij ideeën of connecties? Help dan mee!

Goed voornemen: Debiteurenfocus!

Heb jij al goede voornemens dit jaar? Dan voegen wij er daar graag een aan toe: debiteurenfocus! Regel je debiteuren meteen goed vanaf januari en maak er een gewoonte van, dat levert je alleen maar winst op. Hoe je dat doet? Wij geven je een paar tips in dit blog.

Jaarafsluiting: tips voor debiteurenbeheer en nieuw adres

2022 is alweer bijna ten einde. Voordat je aan de champagne en oliebollen begint, is het slim om je debiteuren voor dit jaar nog even goed te checken. Zodat je het jaar ook goed kunt afsluiten. Wij geven je daar nog een paar handige tips voor. En, wij zijn verhuisd. Ons nieuwe post- en vestigingsadres staat ook in dit blog. Pas het aan in je administratie en je begint 2023 helemaal up-to-date! Fijne feestdagen!

Prognose 2023: faillissementen verwacht

De vooruitzichten zijn niet zo zonnig: een krimpende economie en een toename in faillissementen. Als er ooit een tijd was dat een goed gestructureerd debiteurenproces noodzakelijk is, is het nu. Hoe je dat regelt, lees je in dit nieuwste blog van Van Zon Business

10 jaar debiteurenbeheer door Van Zon Business

We zijn jarig: al 10 jaar zorgen we voor het debiteurenbeheer bij onze klanten. Het werd dus tijd voor een nieuwe website met daarop onder meer mooie verhalen van tevreden klanten. Ook voor andere ondernemers is het slim om na een paar jaar eens te kijken wat een update kan gebruiken. Door bestaande processen en systemen weer eens tegen het licht te houden. Zoals het debiteurensysteem. Wil je daar advies over? Check dan snel ons nieuwste blog.

Hoge energiekosten bij debiteuren, wat te doen?

Met steeds hogere energiekosten krijgen jouw debiteuren daar ook last van. En dat heeft invloed op jouw bedrijf. Zorg dus dat je op tijd in de waakstand gaat. Hoe je dat slim doet, vertelt Rob Harms van Monarch in ons nieuwste blog:

Personeelstekort bij debiteuren, risico voor jouw bedrijf

Het werk kan niet op, maar het personeel lijkt soms wel op. Wat beteken het voor jouw bedrijf als je debiteuren een personeelstekort hebben?

Actueel: aantal faillissementen neemt toe

Nu het aantal faillissementen toeneemt, is goed debiteurenbeheer nog belangrijker. Van Zon Business helpt daarbij.

De WIK, ook voor zakelijke klanten

De WIK staat vooral bekend als regelgeving voor particulieren die de wettelijk maximale vergoeding voor incassokosten bepaalt. Maar in sommige situaties geldt het ook voor de zakelijke markt.

Doe waar je goed in bent, een wijze levensles

Hoe een levensles van mijn vader Jacques van Zon mijn bedrijf werd. Klanten focussen zich op hun corebusiness en besteden het debiteurenbeheer uit.

Weer open? Let even extra op je debiteuren!

Fijn als de zaak weer open kan! Maar check je debiteurenproces even extra goed, want de situatie nu is anders dan in 2020. Lees hier onze tips.

2022: weer aan de slag met debiteurenbeheer

Nu dit jaar op z’n einde loopt, is ook het einde van het verlof in zicht. En dus gaan we in 2022 weer flink aan de slag met het debiteurenbeheer!

Aflossing uitgestelde belastingen

De uitgestelde belastingen moeten vanaf oktober ’22 betaald worden. Is dat een probleem voor jouw debiteur? Lees dan hier onze tips.

Voorbereiding eindejaarsafsluiting

Debiteuren bereik je beter in november dan in december. Volg dus nu openstaande facturen op en verstuur nu de resterende facturen.

Van Zon Business is uitgebreid: Welkom Zoë

Nu even verlof bij Van Zon Business maar de zaken gaan door dankzij detachering. Ook iets voor jouw bedrijf? Lees hier hoe het werkt.

Incasso, deurwaarder of advocaat – manieren om je geld te innen

Een incassobureau, deurwaarder of advocaat? Wat doe je als je debiteur niet betaalt, ook niet na een minnelijk traject? Lees het in dit blog.

Geen mensen, geen omzet: zo regel je tijdelijk personeel

Geen mensen, geen omzet. Daarom bemiddelen we bij detachering voor tijdelijke krachten en bij werving & selectie van financieel personeel.

Een debiteur met meer bitcoins dan euro’s?

Heeft je debiteur meer bitcoins dan euro’s? Dan kun je je ook daarmee laten betalen. Waar je op moet letten, lees je in dit blog

Gaat jouw klant failliet? Let op de signalen!

Veel ondernemers verwachten eind ’21 niet te halen. Ook jouw klant? Let op de signalen en verminder het risico in je debiteurenportfolio. Lees hier onze tips.

Nieuwe wet WHOA: dit moet je ervan weten

Door de nieuwe faillissementswet WHOA kan jouw debiteur je confronteren met een dwangakkoord. Lees alles over deze wet en onze tips in dit blog.

Informatie vastleggen; ook lucratief bij faillissement klant

Het goed documenteren van afspraken is altijd belangrijk in het debiteurenproces. Maar nu merkten we dat het doorslaggevend kan zijn in een rechtszaak.

Corona en Brexit in 2021; zo ga je met onzekerheden om

In 2021 heb je als ondernemer te maken met nieuwe onzekerheden: corona en Brexit. Hoe je daarmee omgaat? Wij geven je een paar tips t.a.v. je debiteuren.

Op naar 2021

Snel door naar 2021? Of toch even terugkijken op dit rare jaar? We wensen je in ieder geval een heel mooi 2021 toe!

2020 afronden, begin daar nu mee

Regel de financiële zaken nog in november, want in december zijn velen onbereikbaar. Lees hier tips voor het debiteurenbeheer aan het einde van het jaar.

Debiteurenbeheer op onderbuikgevoel

Betaalt de klant te laat? Of reageren ze niet? Let dan op. Juist nu is preventief debiteurenbeheer belangrijk bij signalen. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Thuiswerken en debiteurenbeheer, zo werkt dat heel goed

Met steeds meer openstaande posten is debiteurenbeheer steeds belangrijker. En dat kan ook op afstand. Van Zon Business regelt dat voor bedrijven.

Overleeft jouw klant de zomer?

Probeer voor de zomer nog jouw factuur betaald te krijgen. Lukt dat niet en gaat jouw klant failliet? Check dan hier wat te doen bij dat faillissement.

Klant failliet, zag jij dat aankomen?

Het faillissement van een klant beïnvloedt ook jouw bedrijf. Wij geven je tips hoe je dit tijdig ontdekt of wat je doet als het toch gebeurt

Debiteuren tijdens corona

Onderbuikgevoel en ondernemerszin geven nu richting als klanten niet betalen door de coronacrisis. Wij helpen je daarbij, met tips en telefonisch sparren.

5 tips voor de dure maand april

Het vakantiegeld en de belastingen maken van april een dure maand. Maar met een slim debiteurenbeleid kun jij alles gewoon betalen. Hoe? Lees deze 5 tips!

Betere resultaten in 2020

Bereik een beter resultaat voor jouw bedrijf in 2020, met beter debiteurenbeheer. Praktische tips lees je in dit blog.

Fijne dagen en een mooi 2020!

Plannen financieren? Klanten laten betalen? Financiële problemen beëindigen? Het kan met goed debiteurenbeheer. Ook in 2020 helpen wij ondernemers daarbij!

Laatste kans: Regel nu de betalingen van 2019!

November is de laatste kans om nog dit jaar openstaande facturen betaald te krijgen of facturen in te dienen. Lees hier onze tips voor jouw debiteurenbeheer!

Op krediet of niet?

Wat doe je als jouw klant stopt met betalen? Ga je door met leveren, onder welke voorwaarden? Of is het risico te groot? Lees ons advies in dit blog!

Stappenplan bij ontevreden klant

Een klant die niet betaalt vanwege een klacht? Dat biedt een kans om de klantrelatie te verbeteren. Lees hier hoe je dat doet, en hoe je wel betaald wordt.

Goed de zomer door

Wil jij ook de zomer financieel goed doorkomen? En jouw facturen gewoon betaald krijgen ook al ben je op vakantie? Lees dan deze tips!

Zomertips voor betaalde facturen

Heb jij klanten of opdrachtgevers die de zaak sluiten of het zomers rustiger hebben? En word je daardoor niet op tijd betaald? Lees dan deze zomertips!

Ondernemen is risico nemen, toch?

Bij teveel risico’s ben je misschien ineens geen ondernemer meer. Voorkom dat door vooraf te bepalen welk risico jouw bedrijf kan dragen. Wij helpen je daarbij

Internationale klanten; zo ga je om met wanbetalers uit het buitenland

Debiteuren uit het buitenland kunnen voor veel gedoe zorgen als ze de factuur niet betalen. Wat je dan moet doen, of hoe je het voorkomt, lees je hier.

Goede start is goud waard

Regel het debiteurenbeheer goed, meteen vanaf het begin als startende ondernemer. Waarom? En hoe? Dat vertellen we je in dit blog.

Betalingen na de Brexit?

Heb jij Britse debiteuren? Dan moet je je voorbereiden op de Brexit. Maar hoe? Wordt het to deal or no-deal? In dit blog zetten we wat mogelijkheden uiteen.

Goede voornemens 2019 financieren

Veel zakelijke plannen en goede voornemens voor 2019 staan of vallen met een goede financiële huishouding. Wij helpen je daarbij met het debiteurenbeheer.

Ondernemen is risico beperken

Tuurlijk, ondernemen is risico’s nemen. Maar slimme ondernemers beperken ze. Wij maken dagelijks mee hoe risico’s en een slecht debiteurenbeheer ervoor zorgen dat de facturen niet betaald worden.

Voorkom acute geldproblemen met goede bedrijfsprocessen

Alles wat misgaat in een bedrijf, beïnvloedt het betaalgedrag van de klant. Wij helpen bedrijven weer financieel gezond te worden met goed debiteurenbeheer.

Meerwaarde door meer waarde in het bedrijf

Verbeter jij het debiteurenbeheer in jouw bedrijf met een ander proces of een goed systeem? Wij vertellen erover en zetten de voordelen ervan op een rij in dit blog.

Personeelspiek managen

Meer omzet en meer zorgen om het personeel, dat kenmerkt het hoogseizoen voor veel bedrijven. Van Zon Business helpt ze met de juiste voorbereidingen, slimme tips en ook aan financieel personeel via detachering of werving en selectie.

Zo vind je het juiste incassobureau

Een goed incassobureau zorgt ervoor dat de openstaande factuur geïnd wordt op een manier die past bij jouw bedrijf. Van Zon Business helpt je dat bureau of deurwaarder te vinden met gratis onpartijdig advies en bemiddeling.

Vakantiegeld betalen? Zo heb je er voldoende geld voor!

Als werkgever is de maand mei een dure periode met dubbele lasten door het vakantiegeld. Wij vertellen je hoe je met slim debiteurenbeheer er toch voor kunt zorgen dat je voldoende banksaldo hebt voor de betaling van de salarissen én het vakantiegeld.

Kennis is macht en levert geld op

Elke ondernemer heeft facturen die niet (op tijd) betaald worden. En dat is op z’n minst vervelend. Maar regel je het goed, dan voorkom je teveel openstaande facturen. Wij geven je daarvoor elke week praktische tips (in dit blog lees je waar en hoe we dat doen).

Groeiend bedrijf met een goed debiteurenbeheer – 6 tips

Een bedrijf dat groeit kan niet zonder een goed debiteurenbeheer; het is nodig voor een gezonde cashflow, voor een eventuele lening bij de bank en om echt groter te kunnen worden. Maar als je het nu nog wel eens ‘even regelt’ dan weet je misschien niet hoe je de financiële processen goed inricht om die stap naar een groter bedrijf te maken.

Zo betalen de klanten in 2018 wel op tijd

Wil je dit jaar geen gedoe met klanten die niet op tijd betalen? Regel het bij de nieuwe klanten dan meteen helemaal goed. Wij vertellen je in dit blog hoe je dat doet.

Onbedoeld Sinterklaas door klanten die te laat betalen

Sommige bedrijven betalen hun facturen standaard te laat zodat zij hun liquiditeiten op peil kunnen houden. Als jouw klanten jou te laat betalen omdat het voor hun saldo beter uitkomt, dan financier jij ze dus eigenlijk, en dat was vast nooit jouw bedoeling. Je bent toch zeker Sinterklaas niet?!?

Voorkom dat je te laat betaald wordt rond Kerstmis

Kerstgeschenken zijn leuk, maar niet als jij ze onbedoeld weggeeft. Te late betalingen rond de kerstperiode omdat jij te laat jouw facturen verstuurt, zijn zo’n ongewenst en vooral onbedoeld kerstgeschenk. En dat is helemaal niet nodig!

Gratis Quickscan Debiteurenbeheer; voor inzicht in het bedrijf

Weet jij wat er echt speelt in jouw bedrijf, of je wel op tijd betaald wordt? Ontdek het met de gratis Quickscan Debiteurenbeheer én leer meteen hoe het beter kan.

Goed debiteurenbeheer voor een beter bedrijfsresultaat

Openstaande facturen kosten geld. Toch is juist het debiteurenbeheer bij veel bedrijven niet goed geregeld; er blijft dus geld liggen. Van Zon Business vertelt in het nieuwste blog hoe met goed debiteurenbeheer een beter resultaat boekt.

No post found