Goed voornemen: Debiteurenfocus!

En veel op-tijd-betalende debiteuren voor 2023 gewenst

Het nieuwe jaar is weer begonnen: de beste wensen voor 2023! Dat het een mooi en gezond jaar mag worden, zowel zakelijk als privé. Met veel op-tijd-betalende debiteuren! Hoe je dat zelf kunt regelen? Met een focus op je debiteuren. Dat is pas echt een goed voornemen als je het ons vraagt.

Debiteurenlijst

Na alle feestdagen heeft het werk zich weer opgestapeld. Bij jou, maar ook bij je klanten. Het kan dus zomaar gebeuren dat ze zich nu even heel erg druk maken om iets anders dan jouw rekeningen. Dat geeft niet, zolang jij je daar maar bewust van bent. Maak daarom meteen dit jaar een debiteurenlijst met daarop de data waarop een factuur vervalt. Is die dan nog niet betaald? Neem dan direct contact op.

Altijd op de hoogte

Zo’n debiteurenlijst is natuurlijk heel handig, maar je moet het wel bijhouden. Zorg daarom dat je de acties en afspraken met je debiteuren, daarin verwerkt. Zoals dat je hebt gebeld en wat er is afgesproken. Of ze direct gaan betalen of een week uitstel hebben gevraagd. Door het elke keer consequent bij te houden, blijf je goed op de hoogte en weet je exact wat de status is.

Focus op je debiteuren: dubbel effect!

Begin je het nieuwe jaar meteen met een focus op je debiteuren, dan weet jij wat je kunt verwachten aan betalingen. Maar je debiteuren weten ook dat jij het in de gaten houdt. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Wees geen ‘januari-sporter’

Als we iets weten van goede voornemens, is dat het lastig vol te houden is. Denk maar aan alle sporters die in januari vol goede moed weer beginnen. Het is dus de kunst om deze debiteurenfocus vol te houden. Het nut is heel duidelijk: door erbovenop te zitten, voorkom je dat je steeds weer niet of veel te laat betaald wordt. Laat je dit net als die januari-sporter versloffen, dan kan dat financiële consequenties hebben voor jouw bedrijf. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Van goed voornemen naar goede gewoonte

Maak er daarom een gewoonte van om op een vast moment, bijvoorbeeld in de eerste week van de maand, jouw debiteurenlijst te checken. Zet het in de agenda, plan een paar uur vrij of regel dat iemand dit doet. Hoe eerder je van jouw debiteurenfocus een gewoonte maakt, des te sneller het business as usual is.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Lukt het niet om tijd vrij te maken om frequent de debiteuren te checken? Schakel ons dan in. Wij regelen het debiteurenbeheer voor veel ondernemers; door het voor ze uit te voeren of door het goed voor ze op te zetten waarna ze er zelf mee aan de slag gaan. Als je wilt, doen we dat ook voor jouw bedrijf! Bel of mail ons nu, dan begin je het nieuwe jaar meteen goed!

Van Zon Business, voor ondernemers in Amsterdam e.o.

Ook voor ons heeft het nieuwe jaar een nieuwe start: we zijn verhuisd naar Zaandam. Maar ook nu we iets ten noorden van Amsterdam zitten, zijn we nog veel aan het werk voor ondernemers in Amsterdam en de wijde omgeving. Heb je vragen over jouw debiteurenproces? Of wil jij het ook dit jaar goed geregeld hebben? Laat het ons weten , we komen naar je toe. Ook als je buiten Zaandam zit.

Deel het bericht