2020 afronden, begin daar nu mee

Regel de openstaande facturen nog in november

2020 is een bijzonder jaar, en de meesten willen het nu ook snel afronden. Dat kan nu ook. Of beter gezegd, dat moet nu ook. Want november is eigenlijk de laatste maand waarin nog echt zaken geregeld kunnen worden. Zodra de kerstboom in het verschiet is, worden de vakantiedagen nog even opgemaakt en geeft niemand meer thuis. Of ze nu thuiswerken of niet… Regel in november dus de openstaande facturen en zakelijke disputen, dat sluit dit jaar een stuk prettiger af.

Lastig bereikbaar

December is standaard de maand van de gezelligheid; kerstborrels, etentjes, vrije dagen en leuke activiteiten. Een tijd waarin het lastig is om nog mensen te bereiken om die ene factuur nog te laten betalen. Of dat slepende dispuut af te handelen over de betaling of de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dit jaar wordt waarschijnlijk wel heel anders wat de gezelligheid betreft, maar wij verwachten niet dat daardoor ineens in december alle administratie alsnog snel en goed geregeld zal zijn.

Winterslaap

In politiek Den Haag wordt gesproken over een winterslaap voor sommige bedrijven dit jaar. Maar in de praktijk weten wij dat die er al jarenlang is. Sommige ondernemers doen in de laatste maand van het jaar steevast een stapje terug. Prima als zij dat graag willen, alleen is dat wel heel vervelend als jij daardoor niet op tijd betaald wordt. Terwijl jij ook de inkomsten nodig hebt.

Debiteuren manen

Hoe gek dit jaar ook verlopen is, reken er maar op dat december qua betaalgedrag niet heel anders dan anders zal zijn. En dus is november hét moment om de administratie nog eens goed door te nemen en alle debiteuren te manen.

Dit regel je in november

Om in 2020 nog het geld op je rekening te ontvangen, regel je in november nog het volgende:

• Vraag de PO-nummers aan voor de facturen die dit jaar nog verstuurd moeten worden.
• Verstuur de facturen in november zodat je er nog op kunt rekenen dat er iemand is die het dit jaar kan verwerken.
• Check deze maand welke facturen nog openstaan en neem daarover contact op. Zo herinner je jouw debiteur aan de factuur, laat je merken dat jij het niet vergeet en kun je de oorzaak van het niet-betalen hopelijk achterhalen.

Waarom een factuur niet betaald wordt

De reden voor het niet-betalen van een factuur kan heel divers zijn. Iemand kan het gewoon echt vergeten zijn. Als je dan even belt, is het vaak zo geregeld. Is er echter iets anders aan de hand, dan kun je daar maar beter zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Gaat het slecht met die onderneming, dan moet je dat weten om te bepalen hoe jij met jouw verdere dienstverlening of het uitleveren van producten omgaat. En of je misschien een betalingsregeling kunt treffen. Is er onvrede over de factuur of de manier waarop iets gegaan is? Dan is het helemaal belangrijk dat je dit zo snel mogelijk weet om een eventueel dispuut goed op te kunnen lossen.

Persoonlijk advies voor het debiteurenbeheer in jouw bedrijf?

Hoe ver december nu ook nog lijkt, regel je zaken in november goed. Dan kun je 2020 beter afsluiten. Kun je wel wat persoonlijk advies gebruiken hoe je het goed regelt voor het einde van dit jaar? Of hoe je in 2021 het debiteurenbeheer vanaf het begin vlekkeloos laat verlopen? Vraag het ons eens. Wij zijn in november én december altijd druk met het debiteurenbeheer van onze klanten, maar we blijven wel gewoon bereikbaar. Voor een kop koffie op afstand of een handige meeting via Teams of Zoom. Bel of mail ons dus en we spreken elkaar snel!

Deel het bericht