Zo vind je het juiste incassobureau

Staat de factuur zolang open dat een incasso de noodzakelijke volgende stap is? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Maar welk bureau kies je dan? En hoe weet je zeker dat ze de rekening ook succesvol zullen incasseren? Wij hebben hier regelmatig mee te maken en helpen onze klanten dan snel het juiste incassobureau te vinden.

Onpartijdig advies, ook bij deurwaarders of rechtsgang

Behalve dat wij voor klanten het debiteurenbeheer goed regelen, helpen we ook bedrijven als een factuur te lang open blijft staan. Met advies en bemiddeling waarbij we het incassobureau voor je zoeken dat past bij jouw bedrijf en jouw wensen. Of met het inschakelen van een deurwaarder of het adviseren van een advocaat als een gang naar de rechter de beste optie is. In elk geval kijken we altijd naar de situatie en adviseren we de aanpak die daarbij het beste zal zijn. Die service is gratis, wij ontvangen namelijk van de leverancier een vergoeding als de opdracht succesvol is uitgevoerd. De hoogte van die vergoeding is bij elke leverancier gelijk waardoor een onpartijdig advies van ons gegarandeerd is.

Succesvolle incasso’s

Omdat wij betaald worden bij een succesvolle incasso, weet je ook zeker dat wij echt de beste match willen vinden voor jouw incassovraag. No cure, no pay, en dat geldt dus ook voor ons! Maar niet elke onbetaalde factuur kan direct een incasso-opdracht worden. Daarom checken we bij openstaande facturen altijd vooraf of het dossier wel op orde is. Je hebt immers niets aan een incassobureau dat z’n werk niet kan uitvoeren omdat er ergens vergeten is een brief of aanmaning te versturen. Bij een incasso aan particulieren controleren we onder meer of je wel conform de WIK (Wet Incasso Kosten) hebt gewerkt. En als het nodig is, vertellen we je wat je nog moet doen om het dossier op orde te krijgen. Deze (snelle) check en advies is ook nog onderdeel van onze service. Wil je een uitgebreide screening en een rapport van het dossier, dan worden daar wel uren voor in rekening gebracht.

Selectie van incassobureaus voor jouw bedrijf

Zo’n zoektocht naar jouw incassobureau gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Eerst bespreken wij samen wat jouw wensen precies zijn; wat voor klanten heb je, hoe wil je dat zo’n procedure wordt aangepakt en is het de bedoeling dat je na dit traject nog wel met die klant kan samenwerken bijvoorbeeld? Vervolgens gaan wij op zoek naar een aantal bureaus die hier geschikt voor zijn. Met de geselecteerde bureaus komen gesprekken waar wij altijd bij aanwezig zullen zijn. Zo kunnen we jou helpen met de verdere keuze, jouw wensen toelichten aan het incassobureau en eventuele vragen direct (laten) beantwoorden.

Tevreden klanten

De incassobureaus waar wij mee samenwerken zijn natuurlijk al eerder door ons gescreend. We adviseren niet zomaar elk bureau aan onze klanten. Voor deze bureaus is het heel prettig dat zij door ons aanbevolen kunnen worden, maar dat vergt wel een inspanning; ze zullen voor een tevreden klant moeten zorgen willen ze in de toekomst weer door ons geadviseerd worden. En dat is prettig voor jou; zo weet je zeker dat ze hun uiterste best zullen doen om jouw dossier tot een goed einde te brengen!

Advies en bemiddeling om het juiste incassobureau te vinden

Een advies- en bemiddelingstraject voor een incassobureau via Van Zon Business is dus om meerdere redenen heel erg handig; je krijgt een objectieve selectie van goede bureaus die bij jou passen op een presenteerblaadje aangereikt en je kunt rekenen op heldere tekst en toelichting als je vragen hebt of even wilt sparren over een incassotraject. Kun jij ook wel advies gebruiken om een incassobureau te vinden of wil je hier meer over weten? Vraag het ons gerust. We horen graag van je!

Deel het bericht