Onbedoeld Sinterklaas door klanten die te laat betalen

Sommige bedrijven betalen hun facturen standaard te laat; soms bewust omdat zij hun eigen betalingstermijn aanhouden, soms omdat zij hun liquiditeiten zo op peil kunnen houden. Als jouw klanten jou te laat betalen omdat het voor hun saldo beter uitkomt, dan financier jij ze dus eigenlijk, en dat was vast nooit jouw bedoeling. Je bent toch zeker Sinterklaas niet?!?

Regel je de openstaande posten dit jaar nog?

Heb jij ook klanten die regelmatig te laat betalen, dan hebben de openstaande posten zich zo tegen het einde van het jaar vast opgestapeld. Weet jij al wat je daarmee doet? Schuif jij ze door naar volgend jaar om het dan ‘echt goed te regelen’? Of zorg je er nu voor dat je schoon het jaar kunt afsluiten en al deze nog onbetaalde facturen geïnd gaan worden? Eerder schreef ik al dat de laatste weken van het jaar bij bedrijven de administratie vaak dicht is; het bekende kerstreces. Wil je dus nog dit jaar de betalingen ontvangen van de producten of diensten die je dit jaar, of wellicht zelfs nog eerder, geleverd hebt, dan is het zaak het nu te regelen!

Nu aan de slag

Met een overzicht van alle openstaande posten kun je nu concreet aan de slag. Ofwel contact opnemen met de debiteuren om te vragen wanneer de factuur betaald wordt en daar duidelijke afspraken over te maken. Dit debiteurenbeheer kun je natuurlijk ook uitbesteden zodat jij alle tijd hebt om de laatste weken van het jaar de lopende zaken af te ronden en je voor te bereiden op de feestdagen.

Of besteedt het debiteurenbeheer uit

Van Zon Business regelt dat debiteurenbeheer voor bedrijven. We geven je inzicht met een gratis Quickscan als je eerst wilt weten wat er eigenlijk aan de hand is qua financiën. Maar als je het gewoon geregeld wilt hebben, dan schakel je ons in voor advies om het zelf te doen of om jouw debiteurenlijst door ons efficiënt te laten opschonen. 

Goede voornemens voor 2018?

Een nieuw jaar is altijd een nieuw begin vol goede voornemens. Wil je ook zo beginnen, dan is het nu opschonen van die oude posten alvast een heel goede start en daar helpen wij je graag bij. En gaat het dit jaar niet meer lukken, dan is dit een mooi voornemen voor het volgende jaar.

Wij helpen je graag!

Om dat voornemen niet te laten stranden in de hectiek van het nieuwe jaar, kunnen we nu meteen een afspraak maken voor een gesprek hoe wij je daarbij kunnen helpen. Voor nu wensen we jou in ieder geval een mooi, succesvol en debiteurarm 2018 toe. Want als je steeds op tijd betaald wordt, kun je er zelf voor kiezen om Sinterklaas te zijn wanneer het jou uitkomt, een heerlijk vooruitzicht toch?

Deel het bericht