Personeelstekort bij debiteuren, risico voor jouw bedrijf

Ook een risico voor jouw bedrijf

De zomer staat voor de deur. Voor sommige bedrijven betekent dat even rust en zelfs een week of wat dicht. Maar bij veel anderen worden juist nu overuren gedraaid. Het werk kan niet op, maar het personeel lijkt helaas wel op. Dat personeelstekort is een groot probleem in veel sectoren. En mogelijk zelfs een risico voor jouw bedrijf.

Tunnels en terrassen dicht

Waar al het personeel gebleven is, lijkt een raadsel. Maar dat in zoveel sectoren door een tekort aan personeel het steeds vaker problemen ontstaan, is wel een feit. Van tunnels die niet open kunnen en bussen die uit de dienstregeling worden gehaald tot horecazaken waar ze het terras dicht laten omdat ze niet nog meer klanten kunnen bedienen. Maar ook bij bedrijven waar het minder zichtbaar is, worstelen ze met de gevolgen van het personeelstekort. Zoals dat ze niet (op tijd) kunnen leveren of erger nog, dat ze slechtere kwaliteit leveren.

Wel werk, geen mensen

Gaat het bij jouw debiteuren goed wat de business betreft, dan lijkt dat op zich uitstekend nieuws. Veel werk is normaal gesproken ook veel omzet. Maar dat hoeft nu dus niet zo te zijn. Want al dat werk moet wel gefactureerd worden, en opgevolgd als er niet op tijd betaald wordt. En daar heeft jouw debiteur mensen voor nodig.

Geen leveringen of slechte kwaliteit

Ook het niet kunnen leveren of het leveren van slechtere kwaliteit als gevolg van te veel werk voor het aantal beschikbare mensen is een risico. De betrouwbaarheid en goede reputatie van een bedrijf kan hierdoor onder druk komen te staan en zelfs leiden tot faillissement.

Te laat betaald

Kortom, personeelstekort bij jouw debiteuren kan ervoor zorgen dat jij te laat betaald wordt, of dat jouw klant jou uiteindelijk niet meer kan betalen. Wees dus alert als je weet of merkt dat jouw debiteur met personeelstekort te maken heeft. Ook jij kan hier dus last van krijgen.

Extra tip: check de zomersluiting!

Nog een tip: let ook op eventuele zomersluitingen. Bedrijven die in de zomervakantie een of enkele weken de deuren sluiten of waar de afdeling administratie een periode niet aanwezig is vanwege vakantieplannen. Weet jij dat dit ook speelt bij een of meerdere van jouw debiteuren? Check dan even tot welk moment je de facturen kan insturen om ze nog op tijd betaald te laten krijgen. Het zou toch jammer zijn als jouw debiteur op het strand aan het zonnen is, terwijl jij hier nog op je geld wacht.

Meer tips of ondersteuning bij Van Zon Business

Heb je vragen over het debiteurenbeheer van jouw bedrijf? Kun je tips of extra ondersteuning gebruiken? Dan zijn wij er voor je. Ook in de zomer kun je Van Zon Business bereiken met jouw vragen of om eens kennis te maken. We horen graag van je!
Deel het bericht