Doe waar je goed in bent, een wijze levensles

Een wijze levensles van mijn vader

Doe wat je graag doet en besteed uit waar je niet goed in bent, ik leerde het van jongs af aan van mijn vader. En toen ik begon met Van Zon Business, hielp hij me ook dat te doen. Hij gaf mij alle ruimte om mijn bedrijf op te starten en te doen waar ik goed in ben terwijl hij mijn administratie netjes bijhield. Hij was mijn grote voorbeeld, en eind februari moest ik afscheid van hem nemen.

Jacques van Zon; vader, ondernemer, voormalig wethouder

Mijn vader Jacques van Zon was zelf ook ondernemer, reclamefotograaf. Met een fotostudio thuis zag ik wat het betekende om te ondernemen. Maar ook dat je naast al die bezigheden, je nog steeds in kon zetten voor anderen. Hij was onder meer de eerste wethouder Welzijn, Sport en Onderwijs in de Watergraafsmeer, Amsterdam. Hij kluste graag en knapte huizen in Frankrijk op waar hij genoot van het leven. Ondernemen, doen wat je belangrijk vindt en genieten van het leven. Ik zag dat het kon en wilde dat ook.

In praktijk

Bijna tien jaar geleden nam ik de stap om voor mijzelf te beginnen. Zo’n keuze is altijd spannend, maar met het voorbeeld van mijn vader en zijn wijze lessen wist ik dat ik het kon. Ik ging doen waar ik goed in ben, bedrijven adviseren en begeleiden bij financiële vraagstukken en het debiteurenproces. Gesteund en ondersteund door mijn vader focuste ik mij op Van Zon Business en bracht in praktijk wat hij mij altijd vertelde: doe wat je graag doet en besteed het andere uit.

Van wijze levensles tot bedrijf

Het debiteurenbeheer is typisch zoiets dat bij veel bedrijven een ‘moetje’ is. Het moet goed geregeld zijn wil een bedrijf goed kunnen draaien, maar vaak wordt het neergelegd bij de administratie die het er maar even bij moet doen. Terwijl door juist dit proces in het bedrijf veel aandacht te geven en het optimaal in te richten, het bijdraagt aan een gezond bedrijf. Met Van Zon Business regel ik dat voor bedrijven die het niet graag zelf doen. Zo maakte ik eigenlijk mijn bedrijf van die wijze levensles van mijn vader: ik laat mijn opdrachtgevers zich focussen op hun corebusiness terwijl ze aan mij uitbesteden wat ze niet graag doen of waar ze niet goed in zijn.

Brainstormen

Als ervaren ondernemer had mijn vader natuurlijk ook het nodige meegemaakt. Voordat ik startte en ook nog daarna hebben we vaak gebrainstormd over wat ik ging doen, hoe ik het zou aanpakken, waar ik mij op kon richten. Ik wist het wel, maar door samen te praten zie je meer en ontdek je wat je eigenlijk al weet. Samen kom je verder. En ook dat zie ik terug in wat ik voor mijn klanten doe; ik help ze bij structurele vragen rondom het debiteurenbeheer maar ook als er ad hoc ineens iets speelt. Zoals met advies als een financiële medewerker plots tijdelijk afwezig is.

Win-win

Debiteurenbeheer is niet iets wat je er even bij doet. Of wat je maar even bij iemand neerlegt die eigenlijk andere taken heeft. Ik adviseer mijn klanten dat ze zich beter kunnen focussen op dat waar zij goed in zijn. Ik zorg dan voor hun debiteurenbeheer. Die levensles van mijn vader is een echte klassieke win-win.

Wie geeft het debiteurenbeheer in jouw bedrijf de volle aandacht?

Wil jij ook dat het debiteurenbeheer in jouw bedrijf de aandacht krijgt die het verdient? Maar is dat niet iets dat je intern wilt of kunt regelen? Kies er dan voor om je te focussen op jouw bedrijf en schakel iemand in die het wel goed kan doen. Bij Van Zon Business staan we voor je klaar en helpen je graag. Met de wijze woorden van mijn vader in onze gedachten
Deel het bericht