Goed de zomer door

Staan bij jullie de koffers al ingepakt? Hier nog niet helemaal, maar wel bijna. Van Zon Business gaat deze zomer naar de zon. Wel Van Zon, maar iets minder Business dus. Iets, want ook al zijn we even in de zomer-modus, het werk gaat natuurlijk gewoon door. Dus zijn er vragen? Mail ons en we antwoorden gewoon, waar we ook zijn.

Ook facturen in de vakantie

Of je er nu in de zomer even tussenuit gaat, of overschakelt naar de ‘vakantiestand’ en het allemaal ietsje rustiger doet, dat betekent niet dat alles stilligt. Betaaltermijnen lopen gewoon door, facturen vallen nog steeds op de mat en de klanten moeten nog steeds blijven betalen.

Betalen en betaald worden

Ofwel, ook in de zomer is het debiteurenbeheer belangrijk. Omdat je wilt voorkomen dat je na de zomer wel een hele stapel facturen moet betalen, maar ook nog heel veel facturen betaald moet krijgen. Dat is doorgaans niet zo gunstig voor de balans.

5 tips om financieel goed de zomer door te komen!

Om dat te voorkomen sommen we hier nog wat tips van onze laatste blogs op. Zodat je financieel lekker de zomer kan doorkomen zeg maar.

1. Factureer op tijd!
Zorg dat alle facturen voor de vakantie de deur uitgaan. Het liefst wat eerder want als jouw klant ook op vakantie gaat, blijft die factuur daar alsnog liggen.

2. Let op bij betaalsmoesjes.
De zomer is een uitgelezen moment om te laat te betalen. Let dus op bij excuses dat de factuur kwijt is geraakt of dat een administratieafdeling en masse met vakantie is. Helaas voor jou maar de factuur wordt dan niet betaald…. Wees dus alert en neem meteen contact op als je met zo’n ‘zomersmoes’ te maken denkt te hebben. Je mag dan wel lekker in de zon gaan liggen, maar je hebt nog geen last van een zonnesteek toch?!

3. Bel even voor de vakantie.
Heb je een paar grote facturen openstaan? Of weet je wie jouw notoire ‘te laat-betalers’ zijn? Bel ze even. Informeer naar hun vakantieplannen, of het bedrijf doordraait in de komende periode en vraag meteen naar de status van jouw factuur. Of informeer ze dat die eraan komt zodat ze daar vast rekening mee kunnen houden. Zo ben je de eventuele betaalsmoesjes meteen voor!

4. Check jouw betalingen vanaf het strand.
Waar ter wereld kun je niet meer online? Je kunt dus altijd even checken of er nog betalingen open staan. En zie je dat iets niet betaald wordt? Dan is een mailtje ter herinnering (en om te laten zien dat jij jouw debiteuren controleert) vanuit jouw strandstoel zo verstuurd.

5. Schakel ons in.
Wil je tijdens de vakantie een vraag beantwoord hebben? Mail ons dan waar jij met jouw debiteurenbeheer tegenaan loopt. Met een persoonlijke tip kom je in de meeste gevallen al weer veel verder. En is het meer dan we zo even tijdens een mailtje kunnen oplossen? Dan maken we direct een afspraak voor een gesprek na de vakantieperiode.

Nog een kop koffie met tips voordat je op vakantie gaat?

Zie je nu al aankomen dat er tijdens die zomermaanden het ergens in jullie debiteurenproces spaak gaat lopen? Laten we dan nog snel een kop koffie plannen. We bespreken de situatie en kijken wat we voor jullie kunnen doen. Nu of na de zomer. En loopt het allemaal als een zonnetje? Dan wensen we jullie voor nu een hele fijne, goedbetaalde zomervakantie toe!

Deel het bericht